Pieter Knotnerus

Performance Coach

De weg naar succes, is het vieren van alle stappen die jij al wel gezet hebt.

Het creëren van Athletic Fitness doe ik door:
Veelzijdige trainingen die conditie, kracht en bewegelijkheid verbeteren. Het aangaan van de uitdaging om het maximale uit jouw leven te halen en samen zorgen wij dat de resultaten anderen inspireren.

Mijn verhaal

Als trainer/coach heb ik mij vanuit de atletieksport ontwikkeld. Ik ben bij AV Feniks gestart en hier geef ik nog training, nu aan atleten met top ambities op (inter)nationaal niveau.
Ambitieus, gedreven en gepassioneerd zijn woorden die mij het beste omschrijven. Dit komt tot uiting in een perfectionistische werkhouding waarbij ik constant leer en ontwikkel. Succes is voor mij veel meer dan alleen het einddoel halen, elke stap in de goede richting is een nieuw succes. Ik motiveer waar kan en rem af waar nodig. Het mooiste aan mijn beroep is, dat ik voor jou het verschil kan maken. Dit kunnen kleine dingen zijn waardoor jij progressie maakt.                  “Go for your best performance”

Mijn achtergrond

Prestatie baan atletiek trainer 4 (2018)

Dankzij deze opleiding weer een stap verder met het leren periodiseren voor topatleten. Prestaties creëer je door het jaar heen, daarbij is periodiseren en must.

Chivo kennisinstituut Functioneel trainen en voeden (2017)

Personal training modules op HBO niveau gericht training en op voeding (langdurig leren volhouden)

Train the trainer Vondelgym (2017)

Bayesian bodybuilding certified coach (2015)

Alles over training, voeding en gedrag bekeken vanuit de wetenschap.

Mijn aanpak

1. ATHLETIC

De performance afdeling is gericht op het verbeteren van jouw sportprestaties. Binnen deze afdeling gaat het om beter leren bewegen, trainen en presteren. Hierdoor krijg jij de mogelijkheid om te excelleren in jouw sport. Ik begeleid jou om mentaal en fysiek klaar te staan om op het juiste moment te kunnen pieken.

2. FITNESS

De fitness afdeling is gericht op het creëren van een gezond en goed functionerend lichaam. Ook voor de nog niet sportende persoon is ‘goed leren bewegen’ en het hanteren van een gezonde leefstijl, van belang om met meer plezier door het leven te gaan. Hierbij heeft training de rol van het creëren van fitheid, terwijl de coaching zich richt op het aanleren van een gezonde leefstijl.

Begin aan de start die je verdient!